Майже 900 в’язнів в ОРДЛО просяться до тюрем на території України

Майже 900 в’язнів в ОРДЛО просяться до тюрем на території України

Укрінформ
Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини отримав 895 звернень від українських в'язнів на території ОРДЛО з проханням про повернення на підконтрольну уряду територію.

Про це заявила журналістам у Києві омбудсмен Людмила Денісова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«До офісу Уповноваженого постійно надходять звернення від засуджених, які утримуються в місцях несвободи, та їхніх родичів щодо переведення на підконтрольну уряду територію. З кінця 2014 року і дотепер в секретаріат надійшло таких скарг 895, з них 470 - це Донецька область і - 425 Луганська», - зазначила вона.

Омбудсмен зауважила, що Україна готова забрати усіх осіб, яких сторона в ОРДЛО готова віддавати, однак «кінцевий результат залежить від незаконних збройних формувань».

«Засуджених використовують в окупації передусім як безоплатну робочу силу і для різної брудної роботи», - наголосила Денісова.

Читайте також: Денісова підтверджує звільнення українських рибалок з "кримського полону"

Вона також зауважила, що частину засуджених бойовики змушують брати участь у незаконних збройних формуваннях. Вона також поскаржилась на умови утримання ув'язнених - антисанітарія, погане харчування та відсутність будь-якої меддопомоги.

Денісова наголосила на необхідності уваги держави до цих осіб, пошук механізмів якнайшвидшого повернення в'язнів та врегулювання питання їх захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-