Росіянина визнали екстремістом за відео зі священиком, який співав

Росіянина визнали екстремістом за відео зі священиком, який співав "Мурку"

Відео
Укрінформ
Калінінський районний суд Петербурга засудив Івана Барбакова до штрафу у розмірі 300 тисяч рублів за розпалювання ненависті і ворожнечі до християнства та євреїв.

Про це повідомляє у месенджері ТамТам російська Об'єднана прес-служба судів Петербурга.

У ньому йдеться про те, що суд встановив: з жовтня 2017 року по квітень 2018 року Барбаков опублікував у російській соціальній мережі "відеозапис під назвою "Священнослужитель натхненно виконує хіт з кримінального репертуару (піп співає Мурку)" з коментарем до вказаного відеозапису", а також дві картинки, які нібито "принижують достоїнства людини або групи осіб за ознаками національності (євреїв)". Петербуржця визнали винним за частиною першою статті 282 Кримінального кодексу Росії та призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 300 000 рублів ($4,4 тис.). Підсудний свою провину визнав.

Насправді у квітні в інтернеті з'явився ролик, на кадрах якого священик у підряснику і з хрестом співає "Мурку" в оточенні людей у трапезній московського храму. Особистим рішенням патріарха РПЦ Кирила архімандрита Венедикта Циркова, який потрапив у центр скандалу, вислали з Москви.

З 2015 року кількість справ у Росії за екстремістські репости і коментарі у соціальних мережах зросла із сотні до 500 на рік. При цьому переслідуванню піддаються як пропагандисти заборонених організацій, так й інші користувачі інтернету. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-