У Києві тестують кандидатів у Верховний та Антикорупційний суди

У Києві тестують кандидатів у Верховний та Антикорупційний суди

Фото
Укрінформ
Одночасно складають письмові тексти 566 кандидатів на посади суддів Верховного суду і 270 кандидатів у судді Вищого антикорупційного суду.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Конкурс до Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду / Фото: Мінченко Геннадій. Укрінформ

"Сьогодні під час другого конкурсу до Верховного суду ми завершимо формування найвищого судового органу", - сказав голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков.

За підсумком тестування мають також відібрати найкращих претендентів до першої та апеляційної інстанцій Вищого антикорупційного суду. Загалом у ВС та ВАС на одне місце претендують 7 кандидатів.

Станіслав Щотка
Станіслав Щотка

За словами секретаря ВККСУ Станіслава Щотки, професійний рівень претендентів до антикорупційного суду досить високий. Зокрема, участь у цьому конкурсі беруть 70 докторів юридичних наук. Серед кандидатів до ВАС 50% складають судді, 30% адвокати, 14% науковців, 6% - правників з сукупним стажем. Половина цих кандидатів віком від 30 до 39 років, ще 30% з них віком від 40 до 49 років.

Читайте також: Суди досі не взялися за півсотні справ від НАБУ і САП

Після складання письмового тестування кандидати у судді до ВС та ВАС уже 14 листопада виконуватимуть практичні завдання. Загалом, за прогнозом ВККСУ, результати конкурсів до обох судів стануть відомі 15-20 лютого 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-