Скандал із призначеннями в ДБР: Труба перервав відпустку

Скандал із призначеннями в ДБР: Труба перервав відпустку

Ексклюзив
Укрінформ
Директор ДБР Роман Труба перервав відпустку і готує офіційну позицію відомства з приводу повторного проходження дослідження на поліграфі 27 претендентами на керівні посади в обласних управліннях відомства.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу працівник прес-служби Максим Білоусенко.

"Роман Труба перервав відпустку і вже на роботі", - сказав він.

Білоусенко додав, що наразі готується офіційна позиція директора бюро стосовно повторного проходження дослідження на поліграфі 27 претендентами на керівні посади в обласних управліннях відомства.

Раніше у п'ятницю на сайті відомства з'явилася інформація, що 7 листопада на засіданні зовнішньої конкурсної комісії, куди були запрошені переможці конкурсу та керівництво ДБР, розглядався лист Романа Труби про те, що він позбавлений можливості ухвалити кадрові рішення через відсутність результатів поліграфу переможців конкурсу. У листі він просив оголосити проведення нового конкурсу. Однак члени конкурсної комісії заявили, що у законі немає поняття "новий конкурс". Претенденти на посади просили вирішити їх долю – призначити їх чи дати вмотивовані відмови.

Читайте також: ДБР повторно перевірила на поліграфі 27 кандидатів на керівні посади

Зазначається, що до прийняття кадрового рішення ДБР вирішило провести для усіх кандидатів повторне дослідження на поліграфі. У приміщенні ДБР 8 листопада було проведене дослідження на поліграфі для усіх 27 переможців конкурсу у зв'язку з надходженням від них відповідних заяв.

Як повідомлялося, 28 серпня директор ДБР Роман Труба повернув подання на призначення цих людей на посади, оскільки конкурсна комісія не передала йому результати їх психофізіологічних досліджень. 2 листопада Труба звернувся до зовнішньої конкурсної комісії з пропозицією оголосити на ці посади новий конкурс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-