Голова СБУ звернувся до жителів Донбасу щодо

Голова СБУ звернувся до жителів Донбасу щодо "виборів"

Укрінформ
Голова Служби безпеки України Василь Грицак закликає співвітчизників не порушувати українське законодавство та не ходити на так звані вибори на тимчасово окупованих територіях окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це він заявив на брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу звернутися до жителів Донбасу, незалежно від того підете ви на ті вибори чи не підете, "керівники" їх призначили. До речі, ви на них не ходіть, бо це є грубим порушенням українського законодавства", -сказав Грицак.

Він нагадав про те, що переважна більшість розвинених країн світу заявила, що не підтримає та не визнає ці фейкові вибори.

Раніше Президент Петро Порошенко на саміті Європейської народної партії закликав посилити політичний і санкційний тиск проти Росії у зв'язку із запланованими псевдовиборами 11 листопада на тимчасово окупованій території Донбасу й заради звільнення українських політичних в'язнів Кремля.

Як повідомляв Укрінформ, бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада так звані позачергові вибори.

У МЗС України заявили, що наміри окупаційної адміністрації РФ провести "позачергові вибори" на тимчасово окупованих територіях Донбасу грубо порушують зобов'язання Росії як сторони Мінських домовленостей.

Читайте також: У Брюсселі обговорять санкції проти організаторів "виборів" на Донбасі - ЗМІ

12 вересня спецпредставник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер заявив, що осінні вибори на Донбасі, оголошені проросійськими бойовиками із самопроголошених "ДНР" і "ЛНР", нелегітимні і порушують логіку мінського процесу. Він пояснив, що йдеться про окуповані території, де відсутні базові умови безпеки.

Вісім держав-членів ООН 30 жовтня оприлюднили спільну заяву, в якій засудили плани проведення на окупованих РФ територіях східної України так званих "виборів" у "Л/ДНР".

31 жовтня постійний представник Франції в ООН Франсуа Делатре наголосив, що Німеччина та Франція рішуче налаштовані підтримати суверенітет й територіальну цілісність України, та закликав "сепаратистів і Росію припинити підготовку до так званих виборів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-