12 тисяч дітей з особливими потребами сіли за “звичайні парти” - Марина Порошенко

12 тисяч дітей з особливими потребами сіли за “звичайні парти” - Марина Порошенко

Укрінформ
Впровадження інклюзивної освіти є однією з найуспішніших реформ в Україні.

Про це на відкритті IV Міжнародного конгресу зі спеціальної педагогіки та психології сказала голова Благодійного фонду Порошенка Марина Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президентом України та урядом інклюзивна реформа визнана однією із найуспішніших реформ в Україні, і нам є, чим пишатися... Ми успішно втілюємо в життя інклюзивну освіту, яка ще в 1970 роках почала впроваджуватися у всьому прогресивному світі», - зазначила Марина Порошенко.

Вона додала, що, завдяки реформі, 12 тисяч дітей з особливими освітніми потребами змогли сісти за парти зі своїми однолітками в звичайних школах. На сьогодні вже 23 області доєдналися до проекту фонду Порошенка. «Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації, а це означає, що в усіх областях розпочалася адаптація та переорієнтації освітнього простору під потреби дітей з особливими освітніми потребами. Так, на сьогодні вже відкрито 180 медіатек і 130 ресурсних кімнат по школах всієї України. А це невід’ємна частина інклюзивного освітнього простору. Вже функціонує 487 інклюзивно-ресурсних центрів по всій Україні, які надають кваліфіковану допомогу дітям з особливими освітніми потребами протягом всього їх активного періоду навчання з 2 до18 років,"- сказала Марина Порошенко.

Вона наголосила, що зараз майже 56 тисяч дітей потребують особливих умов навчання.

Читайте також: Марина Порошенко презентувала нову програму з інклюзивної освіти

IV Міжнародний конгрес зі спеціальної педагогіки та психології проходить 8 листопада на базі Переяслав-Хмельницького педагогічного університету ім. Григорія Сковороди за підтримки Міністерства освіти та науки, Національної академії педагогічних наук, Благодійного фонду Порошенка, Міжнародного фонду «Відродження». Участь в конгресі беруть науковці і освітяни, корекційні педагоги, керівники навчальних закладів, представники громадських організацій та батьківських об’єднань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-