Вибухи під Ічнею: комітет ВР закликає розблокувати 100 мільйонів на відшкодування збитків

Вибухи під Ічнею: комітет ВР закликає розблокувати 100 мільйонів на відшкодування збитків

Укрінформ
Безпековий комітет ВР закликає Мінфін розблокувати постанову про виділення 100 млн грн на відшкодування витрат, завданих унаслідок вибухів на військовому складі під Ічнею у жовтні.

Відповідне доручення зачитав голова комітету Сергій Пашинський на засіданні комітету в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Терміново звернутися до Прем'єр-міністра і Міністерства фінансів про розблокування реалізації постанови про виділення 100 мільйонів гривень", - зазначив Пашинський.

Другим пунктом, за словами Пашинського, є звернутися з вимогою до міністра оборони Степана Полторака "перевірити вказані факти, притягнути відповідальних до дисциплінарної відповідальності за службову недбалість".

Таким чином комітет відреагував на інформацію депутата Олександра Кодоли, що обраний від виборчого округу в Чернігівській області, територія якого постраждала від вибухів. Кодола повідомив, що, за даними Чернігівської обласної державної адміністрації, зазначені кошти досі не перераховані.

"На рівні Міністерства фінансів ці документи заблоковані", - сказав народний депутат.

Кодола також підкреслив, що гірша ситуація з відновленням житлових приміщень саме на території військової частини. При цьому він зазначив, що там постраждало 27 багатоквартирних будинків, у яких проживає близько 1000 осіб. За його інформацією, у цьому військовому містечку ще не приступили до обстеження постраждалих від вибухів помешкань, не створена відповідна військова комісія, уповноважена здійснювати такі обстеження.

Читайте також: В Ічнянському районі відновили понад 140 пошкоджених снарядами будинків

Як повідомлялося, 10 жовтня Кабінет міністрів прийняв рішення виділити кошти з резервного фонду в розмірі 100 мільйонів гривень на відшкодування збитків жителям Ічнянського району Чернігівської області, спричинених вибухами на складах боєприпасів військової частини А-1479. 9 жовтня о 3.30 стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району на території складських приміщень в/ч А-1479 Збройних Сил України.

За фактами вибухів на артскладах прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство, у Міноборони та СБУ також не виключають диверсію.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-