В Ічнянському районі відновили понад 140 пошкоджених снарядами будинків

В Ічнянському районі відновили понад 140 пошкоджених снарядами будинків

Укрінформ
В Ічнянському районі Чернігівщини, що постраждав від пожежі на військовому арсеналі, відновили понад 140 пошкоджених житлових будинків.

Про це повідомив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

"Більше 140 будинків відновлено. Загальна статистика: 258 будинків пошкоджено, з них 16 не підлягають відновленню, 4 будинки знищено", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що першочергово ремонтують дахи. Поступово відновлюються вікна. Ремонтуються також будинки, підвідомчі Міністерству оборони. Для допомоги у проведенні будівельних робіт управління ДСНС у Рівненькій області додатково направило в зону лиха 20 осіб.

За словами в. о. голови Чернігівської ОДА, зараз всі роботи ведуться за рахунок коштів місцевого бюджету та благодійників. Документи на компенсацію в Мінекономрозвитку та Мінрегіон уже подали. Загальна сума - близько 7 млн грн. Першочергово це гроші для школи в селищі Дружба. Поки що більшість її учнів відпочиває у санаторіях.

Коли будуть кошти на компенсацію за зруйноване (чи аварійне) житло, в ОДА не знають. Адже відповідні документи має опрацювати три міністерства.

Читайте також: На арсеналі під Ічнею детонація боєприпасів не спостерігається - ДСНС

Люди, які втратили житло, пише департамент, прилаштовані. Одна родина (мати з двома дітьми) перебуває в лікарні Парафіївки, ще одна сім’я проживає в гуртожитку місцевого ліцею, решта - у родичів.

Як повідомлялося, 9 жовтня на 6-му арсеналі Міноборони виникла масштабна пожежа з подальшою детонацією боєприпасів, що призвело до значних руйнувань. Із райцентру Ічня та 30 довколишніх сіл було евакуйовано понад 12,5 тис. людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-