На арсеналі під Ічнею детонація боєприпасів не спостерігається - ДСНС

На арсеналі під Ічнею детонація боєприпасів не спостерігається - ДСНС

Укрінформ
У Чернігівській області на території 6 арсеналу Міноборони поблизу смт Дружба станом на сьому годину ранку 22 жовтня випадків детонації боєприпасів не спостерігалося.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

"Станом на 7:00 22 жовтня, на території арсеналу Міноборони випадків детонації боєприпасів не спостерігалося. Загиблих і травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до затвердженого прем’єр-міністром України Плану піротехнічними підрозділами ДСНС триває очищення прилеглої до арсеналу території. Пожежно-рятувальними підрозділами було організовано роботу із забезпечення безперебійного заправлення водою пожежних танків - 12 заправок (108 т води), всього з початку робіт - 272 заправки (2449 тонн води) та наповнення пожежної водойми (об'ємом 200 куб. м). Для проведення робіт залучались 4 відділення пожежно-рятувальних розрахунків на автоцистернах та пожежна насосна станція. Організовувалось чергування 4 пожежно-рятувальних розрахунків на автоцистернах для забезпечення оперативного гасіння можливих пожеж в смт Дружба та на адміністративній території арсеналу. В районі надзвичайної ситуації залучено сили і засоби загальною чисельністю 545 осіб та 124 од. техніки, у тому числі від ДСНС – 248 осіб та 72 од. техніки. Координацію залучених сил і засобів, надання допомоги населенню здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС України.

Читайте також: Диверсія під Ічнею: експерт прокоментував три версії слідства

Як повідомлялося, у ніч проти 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб. Нині розглядаються три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-