Супрун обіцяє виплатити зарплатні борги лікарям

Супрун обіцяє виплатити зарплатні борги лікарям

Укрінформ
Кабінет міністрів перерозподілить кошти в рамках бюджету Міністерства охорони здоров'я України та забезпечить фінансуванням кілька важливих напрямків, зокрема виплат заробітних плат медичним працівникам.

Про це на своїй сторінці у Fаcebook написала в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

“Сьогодні уряд розгляне перерозподіл коштів в рамках бюджету Міністерства охорони здоров’я України та забезпечить фінансуванням кілька важливих напрямків, зокрема виплат заробітних плат медичним працівникам. Всього плануємо перерозподілити близько 1,5 мільярди гривень: 512,6 млн грн — з резервного фонду медичної субвенції та 991,6 млн грн — з програми "Надання первинної медичної допомоги населенню”, - написала Супрун

За її словами, гроші, окрім виплат медикам, підуть для додаткового фінансування програм з лікування ниркової недостатності методом гемодіалізу та діабету.

“Для забезпечення гемодіалізу пацієнтам необхідно додатково ще 663,7 млн грн. Пацієнтам, хворим на діабет, — близько 178 млн грн. Щоб забезпечити безперервне лікування для них, пропонуємо розподілити обсяг медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам”, - зазначила урядовець.

За її словами, заборгованості з заробітних плат медиків виникають з року в рік через недосконалу систему.

Читайте також: Звідки береться грип і як з ним боротися: Супрун дала поради

“Коли з 2020 року на всіх рівнях запрацює принцип «гроші йдуть за пацієнтом» - ці проблеми відійдуть в минуле. 528 комунальних закладів уже працюють з Національною службою здоров’я. Оплати за послуги первинної медичної допомоги вони отримують від НСЗУ щомісяця за кожного пацієнта за принципом "гроші йдуть за пацієнтом". По мірі розгортання змін на спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу ситуація з оплатою праці поліпшуватиметься”, - наголосила Супрун.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні є проблема невиплати заробітної плати медикам, на погашення заборгованості потрібно півтора мільярда гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-