Активісти під РНБО вимагають санкцій проти

Активісти під РНБО вимагають санкцій проти "112 Україна" і NewsOne

Фото
Укрінформ
Невідкладно розглянути ухвалену 4 жовтня постанову ВР та запровадити санкції, передбачені документом проти телеканалів "112 Україна" та NewsOne, вимагають активісти під стінами РНБО.

Участь у пікеті взяли близько 50 активістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Акція "Атовці проти пропаганди Кремля, час закривати "112 Україна" та NewsOne!" у Києві / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

"Ми прийшли під стіни РНБО, щоб нагадати їм про їх обов'язок, а саме - заборонити ворожу пропаганду "112 каналу" та NewsOne. Постанова була прийнята 4 жовтня і за цей час не було надано жодних офіційних пояснень від РНБО, хоча вони мали протягом двох тижнів розглянути постанову", - заявила активістка, офіцер ЗСУ Юлія Микитенко.

У коментарі Укрінформу Микитенко наголосила, що РНБО насправді вже порушила всі терміни, оскільки документ до неї був переданий ще 12 жовтня.

Активісти зазначили, що не знають, в чому полягає причина зволікання з боку РНБО. Серед причин, через які вимагають закрити згадані телеканали: антиукраїнська риторика, заклики жити в мирі з агресором, запрошення одіозних осіб з числа колишньої влади.

"Не тільки артилерія та автомати є зброєю, зброєю є інформація. Тому ми закликаємо РНБО прислухались до громадян та АТОвців", - закликали учасники акції. Вони пообіцяли контролювати виконання Радою нацбезпеки норм законодавства щодо впровадження в дію постанови ВРУ.

Читайте також: Євродепутати приїхали до Нацради, щоб спитати про долю NewsOne та “112 Україна”

Як повідомлялося, 4 жовтня ВР ухвалила постанову, якою пропонується внести на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування санкцій до товариств із обмеженою відповідальністю "АРІАДНА ТВ", "Новий формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія 112-ТВ", "Лідер ТВ" і "Партнер ТВ", які мовлять під емблемою і володіють ліцензіями телеканалу "112 Україна", а також ТОВ "Новини 24 години" (телеканал NewsONE).

Серед обмежень передбачатиметься, зокрема, блокування активів, анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, заборона користування радіочастотним ресурсом України, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування, тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-