Євродепутати приїхали до Нацради, щоб спитати про долю NewsOne та “112 Україна”

Євродепутати приїхали до Нацради, щоб спитати про долю NewsOne та “112 Україна”

Укрінформ
Депутати Європарламенту відвідали Нацраду з питань телебачення та радіомовлення та цікавилися особливостями регулювання діяльності українських телерадіокомпаній, зокрема телеканалів 112 Україна» і «NewsOne».

Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський у Facebook.

"Сьогодні до Національної ради завітали депутати Європарламенту, члени United Kingdom Independence Party (політична партія Великої Британії - ред) Нейтан Гілл, Девід Кобурн і Джонатан Арно, які цікавилися особливостями регулювання діяльності українських телерадіокомпаній, зокрема телеканалів «112 Україна» і «NewsOne»", - написав він.

Костинський також повідомив, що у Нацраді запевнили євродепутатів у тому, що діють відповідно до вимог чинного законодавства і в регулюванні контенту зважають на звернення телеглядачів, висновки незалежних експертних організацій та на досвід європейських регуляторів, зокрема британського OFCOM.

"На запитання, чи є у депутатів Європарламенту зауваження або побоювання щодо ухвалених Національною радою рішень про призначення перевірок телеканалам "112" і "NewsOne" через ознаки порушення законодавства, ми відповіді не отримали. Отже, працюємо далі", - написав він.

Як повідомлялося, 4 жовтня ВР ухвалила постанову, якою пропонується внести на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування санкцій до товариств із обмеженою відповідальністю "Аріадна ТВ", "Новий формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія 112-ТВ", "Лідер ТВ" і "Партнер ТВ", які мовлять під емблемою і володіють ліцензіями телеканалу "112 Україна", а також ТОВ "Новини 24 години" (телеканал NewsOne).

Читайте також: Захищати "112 Україна" і NewsOne взявся прокремлівський депутат із Британії – EU Today

Серед обмежень передбачатиметься, зокрема, блокування активів, анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, заборона користування радіочастотним ресурсом України, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування, тощо.

4 жовтня депутати Олександр Вілкул та Нестор Шуфрич (Опозиційний блок) зареєстрували проект постанови про скасування рішення щодо ухвалення постанови. На їхню думку, відповідне рішення ухвалене із грубим порушенням регламенту і Конституції, зокрема через неособисте голосування депутатів.

Петиція щодо припинення антиукраїнської діяльності телеканалів "112 Україна" і NewsOne, оприлюднена на сайті Верховної Ради 20 вересня, за дев'ять днів набрала необхідну кількість голосів для подальшого розгляду.

17 жовтня Регламентний комітет ВР розглянув проект постанови №9157-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 4 жовтня 2018 року про прийняття в цілому проекту постанови "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", зареєстровану народними депутатами від Опозиційного блоку Олександром Вілкулом і Нестором Шуфричем, і рекомендував визначитись у сесійній залі стосовно ініціативи скасувати постанову про санкції проти "112 Україна" і NewsOne.

18 жовтня ВР відхилила зазначений проект постанови - за її ухвалення в цілому проголосували лише 57 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти.

Голова Верховної Ради Парубій 19 жовтня підписав постанову щодо запровадження санкцій проти компаній, які володіють ліцензіями "112 Україна" та NeswOne, та передав її на розгляд Президенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-