У справі Гандзюк стався витік інформації, що підірвав слідство - Луценко

У справі Гандзюк стався витік інформації, що підірвав слідство - Луценко

Укрінформ
Слідство перевіряє 12 осіб на причетність до замовлення убивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко з трибуни парламенту у вівторок, звітуючи про напрацювання слідства у цій справі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Учора у ході "піару на крові", який розгорнула частина тих, хто хоче отримати владу, а не отримати результати слідства, одна з версій слідства витекла у ЗМІ. 12 осіб, які нами розробляються на причетність до замовлення, у зв’язку з вчорашнім витоком, звичайно, отримали, необхідну їм інформацію", - сказав він.

Генпрокурор зазначив, що виявити, а тим більше довести вину замовника, є вищою кваліфікацією і серйозною оперативною удачею у розслідуванні кримінальної справи.

"У даному випадку до вчорашнього дня я був упевнений у тому, що найближчим часом ми спрацюємо ефективно. Вчорашній витік інформації по одному з 12 фігурантів підірвав успішність слідства", - додав Луценко.

На думку генпрокурора, Гандзюк була однією з небагатьох, "яка була активістом задля громади, а не для особистого збагачення, як багато з тих, хто сьогодні примазується до її імені".

Як повідомлялося, відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Читайте також: Луценко обіцяє до кінця року завершення слідства у справі про вбивство Гандзюк

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк, кваліфікувавши його як умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-