Луценко обіцяє до кінця року завершення слідства у справі про вбивство Гандзюк

Луценко обіцяє до кінця року завершення слідства у справі про вбивство Гандзюк

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко обіцяє завершення слідства у справі організатора і виконавців убивства Катерини Гандзюк до кінця цього року.

Про це він заявив з трибуни парламенту у вівторок, звітуючи про напрацювання слідства у цій справі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Слідство складається з двох етапів - замовника, а також організатора злочину і виконавців. З приводу останніх ми вважаємо майже доведеним, за виключенням остаточних експертиз з приводу виконавців та організатора", - сказав він.

Луценко зазначив, що найближчим часом мають бути завершені молекулярно-генетична експертиза щодо частин кислоти на тілі одного з учасників злочину, комп'ютерно-технічна, яка оглядає комп'ютери і мобільні телефони фігурантів справи, і судово-медична, яка має встановити причини смерті Катерини Гандзюк.

"Після цього ця частина справи буде передана до суду. Вважаю, що це відбудеться не пізніше, ніж до кінця цього року", - додав він.

Як повідомлялося, відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Читайте також: Глава СБУ розраховує сьогодні отримати всі матеріали щодо вбивства Гандзюк

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк, кваліфікувавши його як умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 КК "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-