Глава СБУ розраховує сьогодні отримати всі матеріали щодо вбивства Гандзюк

Глава СБУ розраховує сьогодні отримати всі матеріали щодо вбивства Гандзюк

Укрінформ
Глава Служби безпеки України Василь Грицак розраховує у вівторок отримати усі матеріали щодо вбивства активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк.

Про це він сказав народним депутатам з парламентської трибуни, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фактично матеріали вже перебувають у місті Києві. Я сподіваюся, що вже сьогодні ми їх отримаємо фізично для продовження провадження. Я переконаний, що ми і надалі будемо діяти злагоджено із Національною поліцією, і з Генеральною прокуратурою, процесуальними керівниками", - сказав Грицак.

Водночас він наголосив, що оприлюднення даних щодо справи Гандзюк не сприятиме цьому досудовому розслідуванню.

"Про хід та подальше розслідування те, що дозволить нам процесуальний керівник чи слідчий, відповідно до статті 222 Кримінального процесуального кодексу ми будемо повідомляти вам", - запевнив глава СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Читайте також: Аваков, Грицак і Луценко приїхали в Раду з доповідями про справу Гандзюк

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла понад 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

В організації вбивства на Гандзюк підозрюють п’ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк на умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-