Аваков, Грицак і Луценко приїхали в Раду з доповідями про справу Гандзюк

Аваков, Грицак і Луценко приїхали в Раду з доповідями про справу Гандзюк

Укрінформ
Верховна Рада України у вівторок о 12.40 почала заслуховувати інформацію керівників правоохоронних органів щодо нападів на громадських активістів і зокрема вбивства Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У залі засідань присутні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Служби безпеки України Василь Грицак, генеральний прокурор України Юрій Луценко і голова Національної поліції Сергій Князєв.

"Як ми домовлялися, зараз переходимо до заслуховування силовиків. Я провів попередні консультації, щоб генпрокурор дав доповідь до 20 хвилин, представник Національної поліції Князєв - до п'яти хвилин і керівник Служби безпеки - до п'яти хвилин, тобто півгодини будуть доповіді. І потім дається дається кожній фракції по хвилині на запитання - і вийде ще півгодини на відповідь та запитання... Присутній у залі засідань також і міністр внутрішніх справ Аваков - якщо в когось будуть питання, він на ці питання зможе відповісти", - зазначив Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Читайте також: Президент просить не влаштовувати у справі Гандзюк “піар на крові”

Наразі з трибуни парламенту звітує генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк на умисне вбивство — за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-