Рада вшанувала хвилиною мовчання пам'ять Катерини Гандзюк

Рада вшанувала хвилиною мовчання пам'ять Катерини Гандзюк

Укрінформ
Верховна Рада вшанувала хвилиною мовчання пам’ять активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У неділю в опіковому відділенні Київської міської клінічної лікарні №2 померла відома громадська активіста, радниця міського голови Херсона Катерина Гандзюк. Смерть Катерини не повинна лишитись непокараною. Я хочу від імені усіх нас, Верховної Ради України та від себе особисто, висловити співчуття рідним і друзям Катерини. Вічна пам’ять", - сказав голова ВР Андрій Парубій, після чого депутати вшанували пам’ять Катерини хвилиною мовчання.

Як повідомляв Укрінформ, відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Читайте також: У соцмережах повідомили офіційну причину смерті Гандзюк

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк на умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 КК "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-