У НАБУ заявили, що вручили Мартиненку повістку на допит

У НАБУ заявили, що вручили Мартиненку повістку на допит

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро вручили повістку на допит колишньому народному депутатові Миколі Мартиненку.

Про це повідомляється на сторінці НАБУ у Facebook.

"У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що 5 листопада 2018 року екс-народному депутату України, колишньому голові комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу вручено повістку про виклик на допит як свідка у рамках міжнародно-правового доручення правоохоронних органів Чеської Республіки... Наголошуємо, детективи Національного бюро вручили повістку в належний спосіб відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

При цьому у НАБУ назвали поведінку колишнього народного депутата "недопустимою у будь-якій цивілізованій країні світу" і такою, що викликає обурення.

У Бюро також зазначили, що інша інформація щодо розслідування компетентними органами Чехії кримінального провадження "є конфіденційною та не підлягає розголошенню".

Раніше представник держобвинувачення на суді у справі Мартиненка Роман Симків заявив, що перед судовим засіданням 5 листопада детектив Національного антикорупційного бюро двічі намагався вручити Мартиненку повістку про виклик на допит, однак той її не взяв.

Як повідомлялося, Шевченківський райсуд Києва 22 жовтня розпочав розгляд справи щодо екс-депутата Мартиненка. Окрім нього, у справі проходять ще п’ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями "Нафтогазу України", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "СхідГЗК" та "Ядерного палива".

Читайте також: Суд у справі Мартиненка визначив порядок дослідження доказів

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів на постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні й виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму 6 млн 400 тис. 777.

Крім того, Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" №70/13 через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-