Суд у справі Мартиненка визначив порядок дослідження доказів

Суд у справі Мартиненка визначив порядок дослідження доказів

Укрінформ
Прокурор у справі колишнього нардепа Миколи Мартиненка на судовому засіданні у понеділок закінчив зачитувати обвинувальний акт, суд затвердив порядок дослідження доказів.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу представник держобвинувачення Роман Симків.

«Під час засідання у понеділок до кінця був зачитаний обвинувальний акт. Також суд визначив порядок дослідження доказів. Почнемо із долучення і дослідження письмових доказів», – сказав він.

Симків додав, що висловлював клопотання розпочати вивчення доказів із допиту обвинувачених. «Обвинувачені не визнали себе винними, тому я пропонував розпочати з їх допиту, але суд не задовольнив моє клопотання», – зазначив прокурор.

Він також розповів, що перед початком судового засідання у понеділок детектив Національного антикорупційного бюро намагався вручити Мартиненку повістку про виклик на допит, однак той її не взяв.

«У НАБУ перебуває на виконанні міжнародно-правове доручення з прокуратури Чеської Республіки щодо допиту Мартиненка та інших осіб у їх справі. Детектив, щоб виконати це міжнародно-правове доручення, прийшов до суду. Спочатку під будівлею суду намагався вручити повістку Мартиненку, але той відмовився. Пізніше повторно, вже в залі суду, перед судовим засіданням Мартиненко викинув повістку і почав висловлюватися у формі, яка не личить особі такого рівня», – зазначив Симків.

«З того, що я бачив, повістку він (Мартинено – ред.) не взяв. Вона залишилася у залі судового засідання», – додав прокурор.

Наступне засідання у справі Мартиненка відбудеться 12 листопада о 12 годині.

Як повідомлялося, Шевченківський райсуд Києва 22 жовтня розпочав розгляд справи щодо екс-депутата Мартиненка. Окрім нього, у справі проходять ще п’ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями "Нафтогазу України", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "СхідГЗК" та "Ядерного палива".

Читайте також: Екс-депутат Мартиненко подав до суду на Центр протидії корупції

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів на постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні й виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму € 6 млн 400 тис. 777.

Крім того, Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" №70/13 через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-