Зі Швейцарії екстрадували екс-очільника агрохолдингу — ГПУ

Зі Швейцарії екстрадували екс-очільника агрохолдингу — ГПУ

Фото
Укрінформ
Екстрадований зі Швейцарії в Україну чоловік, розшукуваний за шахрайство в особливо великих розмірах, раніше очолював один із найбільших агрохолдингів.

Про це повідомив заступник генпрокурора Євгеній Єнін на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні зі Швейцарії до України передано екс-очільника одного з найбільших агрохолдингів, розшукуваного за вчинення шахрайства в особливо великих розмірах – близько 800 мільйонів гривень", - написав він.

Читайте також: Швейцарія екстрадувала в Україну шахрая, що завдав збитку на 800 мільйонів

За словами Єніна, екстрадиція ускладнювалася протидією зацікавлених осіб "не тільки у швейцарській, а і в українській правоохоронній та судовій системах".

"Дана справа є черговим прикладом того, що ані великі гроші, ані дорогі адвокати не допоможуть уникнути відповідальності за кордоном, коли є ефективна міжнародна співпраця між центральними органами", - наголосив заступник генпрокурора.

Раніше речник ГПУ Андрій Лисенко повідомив про завершення процедури екстрадиції зі Швейцарії в Україну громадянина, який розшукувався за вчинення шахрайства в особливо великих розмірах, що спричинило матеріальні збитки на загальну суму 799,3 млн грн. За словами Лисенка, 5 листопада громадянин прийнятий українськими правоохоронцями і переданий органу досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-