НАЗК направило до суду протокол щодо екс-заступника глави Мінінфраструктури

НАЗК направило до суду протокол щодо екс-заступника глави Мінінфраструктури

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду протокол про адміністративне правопорушення щодо екс-заступника міністра інфраструктури Дмитра Роменського.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Екс-заступник міністра інфраструктури – керівник апарату Дмитро Роменський зазначив у декларації за 2015 рік завідомо недостовірні відомості про отриманий ним дохід у вигляді спадщини. Успадкувавши у 2015 році майно у вигляді автомобіля марки Ford Kuga 2011 року випуску та грошових вкладів, суб’єкт декларування вказав лише грошові вклади, врахувавши до їх загальної суми вартість успадкованого автомобіля, який на дату набуття у власність не було оцінено. Загалом встановлено декларування недостовірних відомостей на суму 319 172 гривні, що перевищує 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Новинський очолив список топ-порушників за жовтень - НАЗК

Крім того, агентство склало і направило до суду адмінпротокол щодо прокурора прокуратури Харківської області Сергія Фокіна — він у декларації за 2015 рік не вказав дохід, отриманий ним від продажу двох автомобілів: Skoda Fabia 2013 року випуску та Volkswagen Golf 2008 року випуску, на суму 288 315 гривень.

Національне агентство нагадало, що складення протоколу і направлення його до суду є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-