З нового року копам і рятувальникам підвищать зарплату і компенсуватимуть оренду житла

З нового року копам і рятувальникам підвищать зарплату і компенсуватимуть оренду житла

Фото
Укрінформ
МВС запускає нові механізми соціального забезпечення поліцейських та рятувальників: підвищення заробітної плати, компенсація за винайм квартир та фінансовий лізинг на придбання житла.

Про це у суботу, 3 листопада, розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час робочої поїздки на Буковину, повідомляє департамент комунікації МВС.

«Поліцейські та рятувальники – це ті структури, які забезпечують хребет нашої державності, ключові учасники нашого державного розвитку. Для нас головне, щоб кожен був вмотивованим, поважав свою роботу та бачив перспективи розвитку», – звернувся до працівників Нацполіції та Держслужби з надзвичайних ситуацій Аваков.

За його словами, з початку 2019 року будуть введені в дію нові механізми соціального забезпечення.

«Рішенням КМУ ми підвищили заробітну плату для поліцейського та рятувальника на 30%. З першого січня мінімальна зарплата для працівника ДСНС становитиме дев’ять тисяч гривень, для поліцейського – 9,2 тисяч», – зазначив міністр внутрішніх справ.

Він сказав, що з першого січня вводиться в дію також механізм компенсації за винайм житла.

«Якщо ви орендуєте житло в районному центрі та не маєте власної квартири, держава, окрім зарплати, компенсує вам за винайм житла. Так ми допомагатимемо вашому матеріальному становищу. Також, при наявності у вас родини та дітей компенсація збільшуватиметься», – додав глава МВС.

Поліцейським і рятувальникам підвищать зарплату - Аваков / Фото Юлії Бабич, Департамент комунікації МВС України

За його мловами, в районному центрі компенсація за винайм становитиме від 1,9 тисяч до 2,9 тис. В обласному центрі від 2,9 тисяч до 4,3 тис.

«З наступного року ми також вводимо безпрецедентний механізм фінансового лізінгу. Що мається на увазі? Починаючи з другого року служби молодий патрульний поліцейський має право заключити договір іпотеки на двадцять років. В межах цього договору всі проценти по ньому сплачуватиме держава. В проміжку з двох до п'яти років, якщо ви працюєте добре, держава списує з вас 10% загальної суми, 5-10 років – 20%, потім 30% і всього до 40% суми списується державою. При народженні дитини - держава одразу спише 5% від суми. Народите другу – ще 5% спишемо», – пояснив Аваков.

Читайте також: Аваков про санкції РФ: Помилився Путін. Нас не 322

Він запевнив, що механізм державного лізінгу працюватиме й для тих, хто вже давно перебуває на службі.

«Коли ми приймемо рішення на уряді, кожному з вас прийдуть роз'яснювальні листи щодо всіх доступних соціальних послуг. Це той базис, яким я хочу вас мотивувати», – додав міністр внутрішніх справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-