Воїни інженерних військ на Донбасі врятували сотні життів — Президент

Воїни інженерних військ на Донбасі врятували сотні життів — Президент

Укрінформ
Інженерні війська якісно виконують завдання інженерного забезпечення в усіх видах бою, і для цих воїнів війна не закінчується.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко у вітанні воїнам та ветеранам інженерних військ з нагоди їхнього професійного свята.

"Воїн-інженер - це професія, для якої війна не кінчається ніколи. Ви завжди готові прийти на допомогу населенню під час стихійних лих та ліквідувати наслідки аварій і катастроф. Ваша важка та небезпечна робота потребує точності, виваженості, сміливості і не залишає права на помилку", - зазначив глава держави.

Він підкреслив, що інженерні війська Збройних сил України є потужним родом військ, які спроможні якісно виконувати завдання інженерного забезпечення в усіх видах бою.

"Щодня демонструючи непереможний бойовий дух, мужність і професіоналізм, не шкодуючи найдорожчого — власного життя, військові інженери на межі ризику і небезпеки самовіддано виконують поставлені завдання, проводячи фортифікаційне обладнання позицій, створюючи надійну смугу інженерних загороджень, відновлюючи мости і переправи, розміновуючи тисячі квадратних кілометрів території. Саме завдяки високій майстерності, мужності та героїзму воїнів інженерних військ, виявленій під час протистояння російській агресії на Сході України, було врятовано сотні життів українських воїнів та цивільного населення", - наголосив Президент.

Читайте також: Професійне свято відзначають ракетники, артилеристи та військовослужбовці інженерних військ

Із професійним святом інженерні війська привітав і Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

"Інженерні війська є важливим родом військ Збройних Сил України і значною частиною військової інфраструктури. Боєздатність української армії залежить, зокрема, від сучасних інженерних комунікацій, які забезпечують належний захист військовослужбовцям та створюють необхідні умови для ефективного використання наявних ресурсів", - наголосив він.

За словами глави уряду, нині ключовими завданнями, які стоять перед інженерними військами в умовах модернізації обороноздатності нашої держави, є опанування найсучасніших технологій, оновлення матеріальної бази та набуття необхідних якостей для виконання завдань найвищої складності в умовах сучасних бойових конфліктів.

"Впевнений, що фаховий рівень військовослужбовців інженерних підрозділів дає підстави стверджувати, що інженерні війська і надалі виконуватимуть свої функції з високою ефективністю", - заявив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-