Труба хоче

Труба хоче "переграти" конкурс на 27 керівних посад

Укрінформ
Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба ініціював оголошення нового конкурсу на 27 керівних посад. З відповідним листом він звернувся у п’ятницю до зовнішньої конкурсної комісії.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

«Новий конкурс на 27 керівних посад не був моєю метою. До останнього я розраховував, що зовнішня конкурсна комісія виконає вимоги законодавства та передасть матеріали проведення психофізіологічного дослідження за допомогою поліграфу. На жаль, комісія цього не зробила, а я не буду запускати роботу нового правоохоронного органу з порушення законодавства», – заявив Труба.

Він нагадав, що матеріали поліграфу передаються для ухвалення кадрового рішення та збереження у структурних підрозділах ДБР. 

«Кадрове рішення – це не визначення переможця конкурсу. Це призначення на посаду або відмова у призначенні. Призначає на посаду Директор Державного бюро розслідувань. У зв’язку зі знищенням матеріалів поліграфу в мене відсутні умови для підготовки та ухвалення кадрового рішення», – наголосив Труба.

Крім того, він нагадав, що конкурсна комісія на засіданні 18 липня ухвалила рішення про знищення матеріалів поліграфу. 

«Також звертаю увагу, що комісія відмовилася надати на мій запит копію Акту про знищення матеріалів поліграфу. Це можна пояснити тим, що комісія розуміє, що цей документ буде використано у можливих судових засіданнях», – додав Директор ДБР.

При цьому він наголосив, що новий конкурс не відобразиться на початку роботи Бюро. «Наприкінці листопада більше 300 слідчих ДБР приступлять до роботи. Звичайно, я би хотів, щоб з ними були їх керівники. Водночас, переконаний, що разом із заступниками ми організуємо роботу слідчих. Інші підрозділи вже працюють», – додав Р.Труба.

У ДБР нагадують, що 18 липня зовнішня комісія визначила переможців конкурсу на 27 ключових керівних посад в ДБР — це директори всіх територіальних органів, керівники всіх управлінь центрального апарату, в тому числі слідчих та оперативних, а також працівники управління внутрішнього контролю. На цьому засіданні комісія ухвалила рішення про знищення матеріалів психофізіологічних досліджень із застосуванням поліграфа та збереження Акту про знищення разом із документами комісії. 

Труба двічі звертався до комісії з проханням надати матеріали поліграфу або копію Акту про знищення, але комісія їх не надала.

Читайте також: У ДБР завершився конкурс на обрання слідчих до територіальних управлінь

28 серпня директор ДБР відмовив зовнішній комісії у розгляді рекомендацій про призначення 27 переможців конкурсу на керівні посади в Бюро.

Громадські активісти звернулися до Романа Труби з проханням не призначати 27 переможців конкурсу, зазначається у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-