Злочини проти журналістів: у посольстві США згадали про справи Гонгадзе і Шеремета

Злочини проти журналістів: у посольстві США згадали про справи Гонгадзе і Шеремета

Укрінформ
У посольстві Сполучених Штатів Америки в Україні наголосили на важливості ретельного розслідування усіх злочинів проти журналістів.

Про йдеться у повідомленні посольства у Twitter.

“У Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів ми пам'ятаємо і шануємо Георгія Гонгадзе, Павла Шеремета та інших мужніх журналістів, які (злочини щодо яких - ред.) ще не отримали правосуддя. Злочини проти журналістів повинні бути ретельно розслідувані”, - зазначили у посольстві.

Читайте також: Freedom House наполягає на ефективному розслідуванні вбивства Шеремета

Як відомо, що щороку 2 листопада за ініціативою ООН відзначається Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів.

У грудні 2013 року на своїй 68-й сесії ГА ООН прийняла резолюцію, в якій постановила проголосити 2 листопада Міжнародним днем припинення безкарності за злочини проти журналістів. Дата була вибрана в пам'ять про двох французьких журналістів, убитих у Малі 2 листопада 2013 року.

Ця резолюція засуджує всі акти насилля щодо журналістів і працівників засобів масової інформації. Вона також наполегливо закликає держави-члени ООН зробити все можливе для запобігання насиллю й притягнення до відповідальності винних у здійсненні злочинів проти журналістів і працівників ЗМІ, а також ужити заходів задля того, щоб жертви мали доступ до належних засобів правового захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-