Спортивна реабілітація є найефективнішою для ветеранів АТО - учасники марафону в США

Спортивна реабілітація є найефективнішою для ветеранів АТО - учасники марафону в США

Укрінформ
Представники української команди учасників Марафону морської піхоти США, який відбувся в Вашингтоні 28 жовтня, розповіли про участь у заході, наголосивши, що спортивна реабілітація є найефективнішою для ветеранів АТО.

Як зазначив помічник уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників АТО Костянтин Вінніченко, команда вже втретє взяла участь у змаганнях, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 «У соціальних мережах в червні 2018 року було оголошено про відкритий відбір на участь в марафоні, проведена прес-конференція стосовно можливості долучитись будь-яким ветеранам, і 27 липня на території стадіону Збройних сил України ми провели відбір серед 70 учасників бойових дій. Була  сформована команда з 10 осіб, яких відібрали після проходження тренінгу, спортивного тренування та психологічного опитування», - розповів Вінніченко.

За його словами, завдяки указу Президента №123 від 12 травня 2018 року проекти спортивної реабілітації в нашій країні в цьому році набули потужної підтримки. Це дозволило після відбору хлопців провести фахову підготовку на Олімпійському стадіоні, отримати консультації від тренерів легкої атлетики.

Читайте також: Стамбул проведе марафон із рекордною кількістю учасників

У свою чергу, перший заступник міністра молоді та спорту, президент Федерації легкої атлетики України, Ігор Гоцул пообіцяв запровадити довгострокові проекти, які дозволять ветеранам війни з інвалідністю проходити спортивну реабілітацію та брати участь у змаганнях.

«Міністерство відгукнулось на ініціативу, ми запропонували і розробили програму, яка є довгостроковим проектом постійного і реального співробітництва, щоб надати можливість людям, які захищали нашу країну, тренуватися і відчути радість життя через спорт», - зазначив Гуцол. 

Він також поінформував, що наразі ухвалено рішення про те, що всі змагання, організовані Федерацією легкої атлетики України, будуть відкриті для участі ветеранів АТО. «Зараз календар на наступний рік вже зверстаний, і ми будемо опрацьовувати, в яких саме змаганнях буде бажання брати участь у ветеранів. Для нас це важливо», - наголосив перший заступник міністра.

Читайте також: Українські воїни, поранені в АТО, пробігли Марафон Морської піхоти у США

Як повідомлялося, команда поранених українських ветеранів уже третій рік поспіль бере участь в Марафоні морської піхоти США, який традиційно відбувається наприкінці жовтня. Учасники забігів присвячують свої перемоги тим, хто повернувся з війни з пораненнями, інвалідністю та бореться з посттравматичним синдромом. Українські воїни хочуть довести, що втрата кінцівок та важкі поранення - не перешкода для досягнень у мирному житті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-