Україна та Катар підписали декларацію про поліцейське співробітництво

Україна та Катар підписали декларацію про поліцейське співробітництво

Укрінформ
Україна та Катар підписали декларацію про поліцейське співробітництво.

Про це інформує прес-служба МВС.

«Ми провели зустріч із прем'єр-міністром Катару шейхом Абдуллою бін Нассером бін Халіфа Аль Тані і підписали Декларацію про взаємне співробітництво між поліцейськими відомствами по низці питань. Зокрема, боротьба з кіберзлочинністю та транскордонною злочинністю. Це дозволить зробити радикальний прорив у питаннях, що стосуються обміну інформацією», - зазначив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За його словами, Україна високо цінує відносини із Катаром, який послідовно підтримував територіальну цілісність України на усіх міжнародних аренах.

«Ми високо цінуємо розвиток та поглиблення міжнародного співробітництва в сфері національної безпеки між нашими країнами», - додав Аваков.

Читайте також: Безвіз із Катаром для українців запрацює з 2 листопада

Документом також передбачається здійснювати співробітництво у сферах боротьби із тероризмом, торгівлею людьми, нелегальній міграції, незаконним обігом наркотиків. Окрім цього, декларація сприятиме розширенню професійних контактів між правоохоронними відомствами обох країн з метою обміну статистичною інформацією та аналітикою.

«Для нас це абсолютно новий і дуже важливий напрям роботи, адже Держава Катар - стала першою державою на Близькому Сході, з якою ми співпрацюватимемо у правоохоронній сфері. Тут нас особливо цікавить досвід впровадження передових інформаційних технологій у роботі поліції, зокрема у блоці превенції. Це сучасні стандарти, до яких ми прагнемо», - сказав глава Нацполіції Сергій Князєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-