Намісник Києво-Печерської лаври підтвердив вірність Кирилу

Намісник Києво-Печерської лаври підтвердив вірність Кирилу

Укрінформ
Митрополит Павло, намісник Києво-Печерської лаври, що перебуває зараз у складі Української православної церкви МП, який прибув до Москви на фестиваль православних ЗМІ, заявив про вірність Московському патріархату.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Релігія".

"Не можу сказати, що в нашій братії є якісь хитання... Я вірю, сподіваюся і не сумніваюся, що братія залишиться вірною святій Українській православній церкві, яка крім того носить титул Російської православної церкви", - сказав Павло.

Читайте також: "Намісник" незаконної каплиці УПЦ МП пішов до суду через Томос - депутат

Як повідомлялося, 11 жовтня синод Вселенського патріархату вирішив надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томосу як документа (грамоти).

15 жовтня на засіданні синоду РПЦ у Мінську було прийнято заяву у зв'язку з рішенням Константинопольського патріархату почати надання автокефалії Української церкви. У документі РПЦ подальше спілкування євхаристії з Вселенським патріархатом визнано неможливим.

26 жовтня предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет висловив сподівання, що всі лаври без жодного насильства перейдуть в українську церкву. Водночас він зазначив, що не може спрогнозувати, скільки часу потрібно для того, щоб лаври на території України перейшли в українську церкву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-