Генрокуратура завершила слідство щодо екс-депутата Горохова

Генрокуратура завершила слідство щодо екс-депутата Горохова

Укрінформ
Генеральна прокуратура завершила слідство у справі про державну зраду колишнього народного депутата Сергія Горохова й кількох провідних чиновників Луганської обласної та міської ради.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою народного депутата України VII скликання Горохова С.О., голови Луганської обласної ради Голенка В.М., його першого заступника Харіна Є.М., Луганського міського голови Кравченка С.І. та його першого заступника Пілавова М.В.", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вказані особи підозрюються у вчиненні у 2014 році на території Луганської області спільно з головою депутатської фракції Партії регіонів у Верховній Раді VII скликання Олександром Єфремовим низки кримінальних правопорушень. Зокрема, йдеться про порушення ч. 3 ст. 110 ККУ (вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 1 ст. 111 ККУ (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 ККУ (організаційне та інше сприяння створенню та діяльності терористичної організації «Луганська народна республіка»), ч. 5 ст. 27, ст. 341 ККУ (пособництво в захопленні будівлі, що забезпечує діяльність органів державної влади – Управління Служби безпеки України в Луганській області, з метою незаконного користування нею та перешкоджання нормальній діяльності установи).

Читайте також: Держзрада Януковича: у суді тривають виступи сторони захисту

Матеріали досудового розслідування були відкриті стороні захисту підозрюваних 29 жовтня поточного року. Після завершення ознайомлення з матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт буде направлений до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-