Уряд компенсує комунальні платежі сім'ям, які не встигли оформити субсидію

Уряд компенсує комунальні платежі сім'ям, які не встигли оформити субсидію

Укрінформ
Кабмін компенсує комунальні витрати сім'ям, котрі не встигли оформити субсидію до початку опалювального сезону.

Про це інформують у Мінсоцполітики.

«Тим сім'ям, які не встигли оформити житлову субсидію до початку опалювального сезону, уряд компенсує всі витрати на комунальні послуги. Навіть якщо документи буде подано у листопаді чи грудні», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що незалежно від виду опалення - централізоване теплопостачання, індивідуальне газове або електричне опалення, "у разі надходження заяви про призначення субсидії, до прикладу в грудні, безповоротна допомога уряду буде призначена з початку опалювального сезону".

Таким чином, пояснюють у відомстві, держава відшкодує комунальні витрати родини за два місяці.

Як повідомляється, це гарантовано Постановою Кабінету міністрів України № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

У Мінсоцполітики нагадують, що механізм оформлення житлових субсидій й надалі простий.

«Для отримання державної допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг необхідно заповнити лише Заяву та Декларацію про доходи. Жодних інших документів не потрібно», - наголошують у відомстві.

Також зазначається, що готові документи на отримання субсидії можна подати самостійно до місцевих управлінь праці та соціальної політики, сільських і селищних рад; надіслати рекомендованим листом до органів соціального захисту населення за місцем проживання або відправити через Інтернет (заповнити заяву та декларацію можна на сайті)

Читайте також: Рева назвав три варіанти оформлення субсидій

Протягом кількох тижнів з моменту отримання документів соціальна установа письмово повідомить про рішення з приводу надання допомоги та її розміру, інформують у відомстві.

Окрім того нагадують, що з липня 2018 року розмір своєї субсидії можна дізнатися також онлайн - на сайті subsidii.ioc.gov.ua .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-