МОЗ озвучив “поріг” на фармацію для ЗНО-2019

МОЗ озвучив “поріг” на фармацію для ЗНО-2019

Укрінформ
В умовах вступу до закладів вищої освіти на 2019 рік для фармацевтичних спеціальностей встановлено мінімальний поріг в 130 балів для другого та третього сертифікатів ЗНО.

Про це на брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У 2019 році вводиться мінімальний конкурсний бал - 130 балів для другого та третього сертифікатів для фармації та промислової фармації. Фармацевт, провізор, завідувач аптеки - це ті люди, які одноосібно приймають рішення, що стосуються та впливають на здоров'я пацієнта. І коли мова йде про залежність здоров'я пацієнта від цих працівників, тут компромісів бути не може. Тому вимоги до вступу ми також підвищуємо", - сказав Лінчевський.

Він повідомив, що рішення про мінімальний поріг у 130 балів було прийнято спільно з Міністерством освіти та науки, представниками медичних вишів, фармацевтичних виробників.

Читайте також: ЗНО-2019: у МОЗ озвучили “новинку” для вступників у медвиші

Так, згідно з Умовами вступу до ЗВО на 2019 рік для спеціальностей "фармація" та "промислова фармація" другим та третім предметом, з якого будуть вимагати сертифікат ЗНО, будуть відповідно біологія або хімія та фізика або математика.

Для спеціальностей "медицина", "педіатрія" та "стоматологія", за словам Лінчевського, вимога мінімального прохідного балу сертифікатів ЗНО залишається на рівні 150.

Як повідомлялося, в 2017 році в Умовах прийому до закладів вищої освіти на 2018 рік було встановлена вимога мінімального балу сертифікатів ЗНО для медичних спеціальностей на рівні 150 балів. Умови прийому до закладів вищої освіти затверджують кожного року 15 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-