ЗНО-2019: у МОЗ озвучили “новинку” для вступників у медвиші

ЗНО-2019: у МОЗ озвучили “новинку” для вступників у медвиші

Укрінформ
Для вступу на медичні спеціальності з 2019 року будуть вимагати сертифікати ЗНО з математики або фізики.

Про це на брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевский, повідомляє кореспондент Укрінформу

«В умовах прийому на 2019 рік (для галузей знань «Охорона здоров'я» - ред.) дещо змінилися конкурсні предмети: перший, традиційно, українська мова, другий на вибір - біологія або хімія, третій - це новинка - фізика або математика», - сказав Лінчевський.

За його словами, відповідний рівень знань у майбутніх лікарів саме з цих предметів свідчить і про здатність навчатися, і про здатність аналітично мислити.

«Прогностична валідність математики є найкращою за даними і наших освітян, і за міжнародними даними. У жодній з країн Великої сімки, європейських країн неможливо стати лікарем, не складаючи екзамен з математики або фізики, або найчастіше і з математики, і з фізики». - сказав Лінчевський.

Читайте також: Екс-ректор Одеського медуніверситету розтратив 220 мільйонів - МОЗ

У галузь знань «Охорона здоров'я» входять наступні спеціальності: стоматологія, медицина; медсестринство; технології медичної діагностики та лікування; медична та психологічна реабілітація; фармація.

Як повідомляв Укрінформ, для вступників на фармацевтичні спеціальності в Умовах прийому встановлено вимогу мінімального порогового балу для сертифікатів ЗНО з другого та третього предметів на рівні 130 балів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-