Експерт назвала проблему у подоланні сексизму в Україні

Експерт назвала проблему у подоланні сексизму в Україні

Укрінформ
В Україні досягнуто значного прогресу в забезпеченні гендерної рівності, але проблеми у цій сфері ще залишаються.

Про це повідомила проректор з науково-дослідної роботи Національної школи суддів України Наталія Шукліна на конференції з проблеми доступу жінок з країн «Східного партнерства» до правосуддя, що проходить 18-19 жовтня у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Найголовнішим проривом для України у забезпеченні прав доступу жінок, постраждалих від насильства, до правосуддя є два архіважливі нормативні акти: закон України про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству відносно жінок, а також побутовому насильству. Другим законом є акт про запобігання та протидію домашньому насильству. Але, незважаючи на багато позитивних змін, великий прогрес щодо гендерної політики в Україні, ще залишаються питання, які потребують негайних змін», - сказала Шукліна.

Читайте також: Канада виділила $25 мільйонів на посилення ролі жінок у світі

За її словами, в Україні ще не подолані гендерні стереотипи, зокрема у питанні сексизму.

Водночас Шукліна повідомила колегам із Ради Європи та представникам країн «Східного партнерства», що Україна активно імплементує стратегію РЄ щодо гендерної рівності на 2018-2023 роки.

«Рекомендації стратегії Ради Європи почали включати до національних нормативно-правових актів, які регулюють питання гендерної рівності в Україні», - сказала проректор Національної школи суддів України.

Конференція проходить у світлі виконання принципів Стамбульської конвенції Ради Європи – про запобігання насильству відносно жінок та побутовому насильству.

Як відомо, Україна підписала Стамбульську конвенцію, але не ратифікувала документ. Як заявляють у Раді Європи, незважаючи на незавершення процедури ратифікації конвенції, усі країни «Східного партнерства» зобов’язані виконувати її принципи, адже доступ жінок до правосуддя закріплений процедурною практикою Європейського суду з прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-