Автофіксацію порушень на дорогах можуть запустити на початку 2019

Автофіксацію порушень на дорогах можуть запустити на початку 2019

Укрінформ
Автоматична фіксація порушень правил дорожнього руху може запрацювати в кінці 2018-го або на початку 2019 року.

Про це в ефірі програми «Нині вже» на Громадському повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

За його словами, є «потужні кроки» на шляху до впровадження системи автофіксації порушень на дорогах за допомогою спеціальних камер.

«За моїми прогнозами, десь наприкінці цього, на початку наступного року, я думаю, що ми вже це побачимо», — сказав Білошицький.

Він також наголосив, що в країнах, де вже працює автофіксація, паралельно правоохоронці використовують мобільні засоби вимірювання швидкості, які працюють не в автоматичному режимі.

«Це паралельні дві системи, паралельні функціонали, і я думаю, що як одна, так і інша система мають право на існування», — зазначив заступник глави патрульної поліції.

Читайте також: Відсьогодні водіїв штрафуватимуть за перевищення швидкості

Він пояснив, що система фіксації порушень за допомогою пристроїв вимірювання швидкості є першим кроком для запуску системи автоматичної фіксації.

Як повідомлялося, 8 жовтня в Україні патрульна поліція почала використовувати нові пристрої для вимірювання швидкості TruCam. Перший тиждень поліцейські використовували TruCam в пілотному режимі лише для профілактики, аби водії звикли до нововведень.

Патрульна поліція склала 231 адміністративний матеріал про перевищення швидкості упродовж першого дня повноцінного застосування нових пристроїв вимірювання швидкості TruCam.

У поліції запевнили, що патрульні не будуть ховатися у кущах, аби зафіксувати швидкість автомобілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-