США дозволили польоти до трьох українських міст після заборони 2014 року

США дозволили польоти до трьох українських міст після заборони 2014 року

Укрінформ
Федеральне авіаційне управління США (FAA) дозволило американським авіакомпаніям та їхнім компаніям-партнерам відновити польоти до трьох українських аеропортів, пояснивши це тим, що ситуація там безпечна.

Про це повідомляє Reuters.

"FAA повідомило, що дозволяє здійснювати польоти до трьох додаткових аеропортів України, в тому числі в друге за величиною місто України, Харків, оскільки воно розташоване на безпечній відстані від зони бойових дій", - йдеться у повідомленні.

Також вильоти та прильоти будуть здійснюватися у міжнародних аеропортах Дніпра і Запоріжжя. У FAA зазначили, що операції там можуть проводитися з "мінімальним додатковим ризиком".

Як наголошують у Федеральному авіаційному управлінні США, умови безпеки "істотно стабілізувалися в деяких регіонах України". Крім того, скасуванню обмеження посприяло те, що протягом понад двох років польоти неамериканських авіакомпаній на чорноморських маршрутах відбувались безпечно.

Читайте також: Передові технології та 50 аеропортів: Омелян розповів про свої мрії

Водночас у FAA зазначили, що воно буде зберігати заборони на рейси по Криму та деяких регіонах України.

Як відомо, у квітні 2014 року FAA рекомендувало американським авіакомпаніям припинити польоти над Кримом та зонами військового конфлікту в Україні і розширило зону обмеження після збиття рейсу MH17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-