Безпека журналістів: для українських фрілансерів запускають онлайн-ресурс

Безпека журналістів: для українських фрілансерів запускають онлайн-ресурс

Укрінформ
Фонд допомоги журналістам-фрілансерам Trust Rory Peck (RPT) у партнерстві з Інститутом масової інформації (ІМІ) та Dart Center Europe запускають онлайн-ресурс для журналістів-фрілансерів.

Ресурс став заключною частиною дворічного проекту RPT та IMI, спрямованого на зміцнення незалежної журналістики в Україні, що фінансувався Фондом демократії ОООН, повідомляється на сайті Інституту масової інформації.

"Журналісти-фрілансери в Україні стикаються з посиленням гібридних загроз. Вони перебувають у небезпеці не тільки в зонах конфлікту, але і вдома за своїми ноутбуками. Метою цього ресурсу є надання їм доступу до інформації та порад експертів, які допоможуть їм залишатися стресостійкими, працювати безпечно та відповідально під час виконання своїх професійних обов’язків”, - сказала директорка з програм у Trust Rory Peck Мері О’Шей

Опитування, що проводили Trust Rory Peck та IMI в межах проекту на початку 2017 року, показало, що більше третини (36%) журналістів-фрілансерів в Україні зазнавали фізичних погроз або нападів з 2014 року через свою роботу. 60% опитаних заявили, що вони також отримали інтернет-погрози чи булінг у мережі, а 59% сказали, що потребують психологічної підтримки через проблеми, пов’язані з їхньою професією.

Читайте також: Поліція затримала журналіста, який знімав масову бійку на стадіоні — НСЖУ

Ресурс доступний українською та російськими мовами на сайті фонду “Рорі Пек Траст” за посиланням і містить практичні рекомендації та інструменти з фізичної безпеки та оцінки ризиків, цифрової безпеки, менеджменту травми, відповідальної журналістики. Вміщує бланки з оцінки ризиків, підтвердження життя та побудови плану комунікації, а також вправи з управління травмою та самодопомоги. Провідні журналісти та експерти діляться найкращим досвідом, як працювати безпечно та відповідально в суспільствах, які живуть у зонах конфлікту та розділені.

Довідник Rory Peck присвячений підтримці журналістів-фрілансерів у всьому світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-