Поліція затримала журналіста, який знімав масову бійку на стадіоні — НСЖУ

Поліція затримала журналіста, який знімав масову бійку на стадіоні — НСЖУ

Фото
Укрінформ
На Центральному стадіоні в Черкасах поліція затримала оператора місцевого телеканалу, який вів зйомку під час масової бійки між уболівальниками та поліцейськими, що сталася 19 травня за участю майже 200 осіб.

Про це повідомляє у понеділок Національна спілка журналістів України.

"Правоохоронці відмовлялися перевірити журналістське посвідчення в затриманого й кілька годин тримали його в автозаку та у відділку", - йдеться у повідомленні.

За даними НСЖУ, оператор філії ПАТ НСТУ "Черкаська регіональна дирекція" Сергій Єфімов виконував редакційне завдання й на стадіоні проводив зйомку для телеканалу. "Із камерою я фактично опинився в центрі подій, знімав затримання правопорушників. Аж раптом почув: "Пакуйте и его". Не встиг збагнути, що до чого, а мені вже заламали руки й кинули на землю. На собі мав бейдж, на якому чітко було зазначено, що я журналіст. Також при собі мав журналістське посвідчення, про що неодноразово сказав поліцейським. Та правоохоронці абсолютно не зважали й не мали бажання перевіряти документи", – розповів Єфімов.

Далі, за словами журналіста, його разом із правопорушниками заштовхнули в автозак, де оператор перебував певний час. "За ці кілька годин пережив чимало неприємностей: поліцейські нишпорили в телефоні, переписуючи всі контакти, перевіряли особисті речі, навіть хотіли зробити фото, щоб було в картотеці разом із зображеннями зловмисників. Мовчу вже про те, що довелося полежати обличчям у підлогу...", – розповів оператор.

Читайте також: Демонтаж ядерного полігону: КНДР хоче заробити по $10 тисяч на репортері

За словами Єфімова, його звільнили завдяки колегам з інших ЗМІ, яким удалося зателефонувати.

Журналіст також зазначив, що спершу хотів подати скаргу на дії правоохоронців, але перед ним у відділку вибачилися й визнали провину, тож зрештою він вирішив залишити все як є.

Як повідомляє НСЖУ, того ж дня проводити зйомку заважали ще одній черкаській журналістці-фрілансеру Марії Голуб, яка є регіональним кореспондентом каналу "112-Україна".

"Знімала бійку, аж раптом до мене підійшов один із працівників стадіону і почав заважати, мовляв, не пройшла акредитацію, то не маю права тут бути. А далі до цього чоловіка приєднався і поліцейський. Я пояснила, що є журналістом і відповідно до закону маю право тут перебувати й без акредитації, показала посвідчення. Та поліцейський почав мене смикати й штовхати, і лише коли у відповідь стала казати, що він порушує закон і його чекають неприємності, залишив у спокої", – розповіла вона.

Як повідомляв Укрінформ, поліція затримала 26 учасників масової бійки під час футбольного матчу заключного туру першої ліги між "Черкаським Дніпром" та "Сумами" в Черкасах у суботу. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. При цьому в поліції повідомили, що в рамках розпочатого службового розслідування також буде перевірено правомірність дій правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-