Із Константинополем підпишуть договір про служіння в Андріївській церкві

Із Константинополем підпишуть договір про служіння в Андріївській церкві

Укрінформ
Андріївська церква залишиться у держвласності, а із представниками Вселенського патріархату укладуть договір про користування пам’яткою відповідно до чинного українського законодавства.

Про це йдеться в офіційній заяві прес-служби Національного заповідника “Софія Київська”.

“18 жовтня Верховна Рада України у першому читанні ухвалила Закон “Про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника “Софія Київська”. Відповідно до цього закону заявляємо про наступне: Андріївська церква залишається у власності держави і надалі перебуватиме на балансі Національного заповідника “Софія Київська”, - ідеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що реставрацію Андріївської церкви буде продовжено до її повного завершення й після реставрації церква буде знову відкрита для відвідувань.

У “Софії” наголосили, що весь штат пам’яткоохоронців Національного заповідника буде і надалі продовжувати свою роботу, виконуючи вимоги пам’яткоохоронного законодавства.

Разом з тим, у нацзаповіднику розповіли, що з представниками Церкви Вселенського патріархату буде укладено договір про користування пам’яткою відповідно до чинного українського законодавства.

Водночас у заяві наголошується, що національний заповідник “Софія Київська” має достатній досвід співпраці з представниками церков різних конфесій (Кирилівська церква, Тепла Софія) для того, щоб забезпечити гідне існування пам’ятки — Андріївської церкви.

Як повідомлялося, Верховна Рада у четвер ухвалили закон, внесений Президентом, про передачу Андріївської церкви у безоплатне постійне користування Вселенському патріархату. За відповідне рішення проголосували 237 народних депутатів.

Читайте також: Парубій знімає застороги: Андріївська церква залишається у власності держави

11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській православній церкві.

Також Синод зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

Глава УПЦ Київського патріархату Філарет заявив, що у найближчий час відбудеться об’єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-