НАЗК внесло припис главі Держаудиту Гавриловій

НАЗК внесло припис главі Держаудиту Гавриловій

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис голові Держаудитслужби Лідії Гавриловій.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Під час перевірки Національне агентство встановило випадки порушення вимог статей 56 та 58 Закону (Закону України "Про запобігання корупції" - ред.) при організації проведення спеціальних перевірок: призначення особи на посаду, пов’язану з виконанням функцій держави, без проведення спецперевірки та призначення особи на посаду з підвищеним корупційним ризиком до проведення спецперевірки", - йдеться у повідомленні.

Також НАЗК встановило невиконання вимог статті 53 Закону - "незабезпечення Держаудитслужбою умов для повідомлення її працівниками про порушення вимог Закону іншою особою через офіційний веб-сайт Держаудитслужби".

"Крім того, відповідальні посадові особи служби, порушивши вимоги статті 49 Закону, не повідомили Національне агентство про 7 випадків неподання чи несвоєчасного подання декларацій суб’єктами декларування, які працюють (працювали) в Держаудитслужбі", - додали у агентстві.

Згідно з приписом, Національне агентство вимагає усунути порушення вимог закону і провести службові розслідування та вжити заходів у встановленому законом порядку.

У НАЗК зауважили, що такий припис є "обов’язковим до виконання", а за невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КупАП.

Читайте також: Прокурор САП пояснив, чому не відбувся суд у справі Гаврилової

Як повідомлялося, Спеціалізована антикорупційна прокуратура наприкінці 2017 року висунула обвинувачення Гавриловій у незаконному збагаченні. За версією слідства, Гаврилова впродовж 2015-2016 років отримала активів на 9,92 млн грн. Під час обшуку у чиновниці знайшли, зокрема, золоті зливки. При цьому законність їх придбання не підкріплюється доказами, зібраними детективами НАБУ.

25 січня суд обрав для Гаврилової запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Водночас суд відмовився відсторонити Гаврилову від посади.

3 березня НАБУ завершило досудове розслідування у справі Гаврилової, а 30 березня обвинувальний акт щодо очільниці Держаудиту було направлено до суду.

Фото: Судовий репортер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-