Вбивство Вороненкова: обвинувальний акт налічує понад 40 сторінок

Вбивство Вороненкова: обвинувальний акт налічує понад 40 сторінок

Укрінформ
Шевченківський суд Києва оголосив перерву до 13 листопада у справі про вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Автоматизована система документообігу суду визначила трьох основних та двох запасних присяжних, яких на засіданні 18.10.2018 було приведено до присяги, після чого суд розпочав судовий розгляд. У ході засідання прокурор приступив до оголошення обвинувального акту, який складається з понад 40 сторінок. Заслухавши майже половину обвинувального акту, суд оголосив перерву у засіданні до 13 листопада", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня у Шевченківському районному суді Києва відбулось перше засідання по суті у справі про вбивство колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Як повідомлялося, 23 березня 2017 року у Києві застрелили колишнього депутата російського парламенту Дениса Вороненкова.

У травні 2018 року слідство у справі убивства Вороненкова було завершено.

У цій справі повідомлено про підозру організатору та п'ятьом співучасникам. Їхні дії кваліфіковано за п. п. 6, 11, 12 ст. 115, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (КК) України. Усі учасники злочинної групи залежно від відведеної ролі здійснювали організацію та підготовку до злочину, яка включала оренду квартир, автомобілів, зовнішнє спостереження за жертвою тощо.

Читайте також: Суд продовжив арешт підозрюваним у вбивстві Вороненкова

Прокуратура оголосила про підозру у співучасті у вбивстві екс-депутата Держдуми РФ Тарасенку Ярославу Миколайовичу - за ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України та Лосю Олександру Сергійовичу - за ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України. Вони обидва перебувають під вартою.

Матеріали щодо організатора убивства - громадянина РФ Володимира Тюріна та двох інших співучасників злочину, які перебувають у розшуку, виділено в окреме провадження, досудове розслідування у якому триває.

За даними Генпрокуратури, вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова організувала ФСБ через російського кримінального авторитета Володимира Тюріна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-