Суд продовжив арешт підозрюваним у вбивстві Вороненкова

Суд продовжив арешт підозрюваним у вбивстві Вороненкова

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва продовжив на 2 місяці арешт підозрюваним у вбивстві екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Про це інформує прес-служба столичної прокуратури.

"За рішенням суду строк запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою продовжено до 19 листопада 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на сьогоднішньому засіданні суд мав визначити склад основних та запасних присяжних, однак через технічний збій в автоматизованій системі суду, переніс розгляд цього питання на наступне засідання, яке відбудеться 18 жовтня.

Як повідомлялося, 23 березня 2017 року у Києві застрелили колишнього депутата російського парламенту Дениса Вороненкова.

У травні 2018 року слідство у справі убивства Вороненкова було завершено.

У цій справі повідомлено про підозру організатору та п'ятьом співучасникам. Їхні дії кваліфіковано за п. п. 6, 11, 12 ст. 115, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (КК) України. Усі учасники злочинної групи залежно від відведеної ролі здійснювали організацію та підготовку до злочину, яка включала оренду квартир, автомобілів, зовнішнє спостереження за жертвою тощо.

Прокуратура оголосила про підозру у співучасті у вбивстві екс-депутата Держдуми РФ Тарасенку Ярославу Миколайовичу - за ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України та Лосю Олександру Сергійовичу - за ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України. Вони обидва перебувають під вартою.

Читайте також: Вбивство Вороненкова: підозрюваний знепритомнів у суді

Матеріали щодо організатора убивства - громадянина РФ Володимира Тюріна та двох інших співучасників злочину, які перебувають у розшуку, виділено в окреме провадження, досудове розслідування у якому триває.

За даними Генпрокуратури, вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова організувала ФСБ через російського кримінального авторитета Володимира Тюріна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-