СБУ хоче допомоги Дениса Бігуса у розслідуванні щодо статків Семочка

СБУ хоче допомоги Дениса Бігуса у розслідуванні щодо статків Семочка

Укрінформ
Орган досудового розслідування планує долучити до процесуальної співпраці Дениса Бігуса та його команду для дослідження викладених у журналістському розслідуванні обставин щодо колишнього співробітника СБ України Сергія Семочка.

Про це повідомляє СБУ на своїй сторінці у Facebook.

"Служба безпеки України у межах розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України перевіряє оприлюднену у ЗМІ інформацію щодо колишнього співробітника СБ України Сергія Семочка.

Орган досудового розслідування планує долучити до процесуальноі співпраці Д.Бігуса та його команду для дослідження викладених у журналістському розслідуванні обставин", - йдеться у повідомленні.

Водночас у СБУ зазначили, що "перевірка інформації стосовно статків та можливого незаконного збагачення С. Семочко перевіряється НАБУ у межах зареєстрованого ними кримінального провадження за ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України".

Читайте також: Журналісти принесли на Банкову “кіно” про Семочка

Як повідомляв Укрінформ, НАБУ відкрило кримінальне провадження відносно колишнього першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Сергія Семочка за ч.3 ст. 368-2 ККУ.

1 жовтня у програмі журналістських розслідувань "Наші гроші з Денисом Бігусом" було оприлюднено дані, що Семочко має коштовну нерухомість, а його родичі - російське громадянство.

Частина 3 ст. 368-2 ККУ передбачає відповідальність за одержання службовою особою неправомірної вигоди у значному розмірі або передача нею такої вигоди близьким родичам за відсутності ознак хабарництва.

Bihus.Info - група антикорупційних та інформаційних проектів, створених громадськими організаціями "ТОМ 14" та "Канцелярська Сотня".

ТОМ14 - журналістський колектив, який спеціалізується на антикорупційних та економічних розслідуваннях. “Канцелярська сотня” - програмісти, аналітики та безліч волонтерів, які збирають та структурують відкриті дані.

Серед проектів Bihus.Info: журналістські розслідування у програмі "Наші гроші з Денисом Бігусом", проекти "Декларації" та "Тисни!", перша благодійна онлайн-платформа "Котики".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-