Гройсман обіцяє розширити

Гройсман обіцяє розширити "Доступні ліки"

Укрінформ
Влада працює над тим, щоб у найближчому майбутньому розширити дію урядової програми "Доступні ліки".

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливою є прозорість обігу ліків в Україні. Запустили "Доступні ліки" і я на наголошую, що ми будемо тільки розширювати дію цієї програми, щоб у кожному селі через будь-яку інфраструктуру донести ці ліки до людей", - заявив Гройсман.

Водночас він визнав, що треба багато працювати для того, щоб рівень забезпечення ліками у лікарнях був на належному рівні, але уряд, за словами Гройсмана, по багатьох позиціях ліків закуповує їх дешевше і передає у лікарні. "Але ми чуємо від людей, що ті ліки, які ми закуповували, чомусь недоступні і людей відправляють в аптеки їх купувати", - обурився глава уряду.

Він запевнив, що добре знає про те, як нині люди оцінюють стан галузі охорони здоров'я, і що ця оцінка не є високою. При цьому Гройсман закликав почекати, адже результати реформи сфери охорони здоров'я будуть помітні з часом.

Читайте також: Супрун обіцяє значно спростити перерозподіл коштів у системі охорони здоров’я

Як повідомлялося, у квітні 2017 року розпочала робота урядова програма “Доступні ліки” - механізм повної або часткової оплати лікарських засобів від серцево-судинних хвороб, бронхіальної астми і діабету другого типу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-