Супрун обіцяє значно спростити перерозподіл коштів у системі охорони здоров’я

Супрун обіцяє значно спростити перерозподіл коштів у системі охорони здоров’я

Укрінформ
У системі охорони здоров’я України планується значно спростити механізм перерозподілу коштів, виділених на державні програми з лікування.

Про це на засіданні уряду у середу заявила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Нам потрібно удосконалювати механізм перерозподілу бюджетних коштів, щоб вирівняти забезпеченість державних програм з лікування. У бюджеті є 5,9 млрд грн на закупівлю ліків та медичних виробів, а потреба — 13, 8 млрд грн. У середньому державні програми профінансовано на 52 %, але це середні показники. Є держпрограми, що профінансовано на 100%, а є, що профінансовано на 25 %. Цього року ми вирівняємо це, ми перерозподілимо один мільярд 300 тисяч гривень на програми, що найменше фінансуються. Це ті кошти, що ми зекономили під час закупівель через міжнародні організації та від місцевих влад. Ми спростимо процедуру та порядок погодження таких коригувань”, - наголосила Супрун.

Читайте також: У Києві паліативної допомоги потребують 36 тисяч осіб

За її словами, погодження щодо зменшення потреби на ліки від регіонів МОЗ чекає місяцями.

“Зараз це буде тривати 5 днів та вирішуватися за мовчазної згоди, як не буде зауважень. І переправлятимемо кошти туди, де вони потрібні”, - сказала Супрун. 

Вона також підкреслила, що планується змінити порядок розвезення лікарських препаратів у регіони для пришвидшення цього процесу. “Ми будемо тепер вимагати, щоб ліки розвозилися за три дні”, - зазначила Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-