У Києві паліативної допомоги потребують 36 тисяч осіб

У Києві паліативної допомоги потребують 36 тисяч осіб

Укрінформ
У столиці близько 36 тисячі осіб потребують паліативної допомоги, а отримують лише три тисячі.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила представник БО “100 % життя” Ольга Трикуль.

“У Києві близько 36 тисячі осіб потребують паліативної допомоги у вигляді знеболення, догляду та психологічної підтримки. І лише 3 тисячі отримують таку допомогу. У відділеннях столичних лікарень відкрито 145 ліжко-місць, де люди можуть стаціонарно отримувати паліативну допомогу. Неможливо відкрити стільки паліативних відділень, щоб забезпечити усіх такою допомогою, усіх покласти на ліжко. Це — і економічно невигідно, і непотрібно”, - зазначила Трикуль.

Посилаючись на дані опитування, що проводилося у різних країнах, зокрема, і в Україні, переважна кількість таких пацієнтів хочуть отримувати паліативну допомогу вдома.

“Людина хоче помирати вдома, в комфортних для неї умовах, в оточенні близьких, за умови, що буде надано знеболення. Якщо говорити про паліативну допомогу, ми говоримо, що ми не можемо додати людині днів до життя, але ми можемо додати життя до тих днів, що їм залишилися”, - сказала Трикуль.

Читайте також: У Росії хочуть дозволити вирощувати опійний мак для медичних цілей

Вона наголосила, що паліативна допомога в Україні розвивається повільно.

“Тема смерті в Україні табуйована, про неї не прийнято говорити. Новий підхід до смертельно хворих потребує нової, людянішої філософії лікування, в центрі якої – хворий, а не лише хвороба. Згідно з демографічними прогнозами, до 2030-го року в Україні значно зросте кількість населення похилого віку, тож зросте й потреба у паліативній допомозі”, - сказала Трикуль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-