Президент: День захисника України - це не гендерне свято

Президент: День захисника України - це не гендерне свято

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наголосив, що День захисника України  - це не свято за гендерною ознакою, та привітав чоловіків і жінок, які боронять нашу державу.

Про це він сказав під час участі в церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“І це не гендерне свято, лише для хлопців. 55 тисяч жінок зараз служать в лавах Збройних Сил є яскравим тому підтвердженням. Їх має стати ще більше. Позавчора підписав закон щодо забезпечення рівних прав і можливостей під час проходження військової служби. Ми скасовуємо необгрунтовані обмеження щодо служби жінок у військовому запасі та проходження ними військових зборів. Закріплюємо принцип, за яким жінки отримують рівний із чоловіками доступ до посад і військових звань”, - сказав Президент.

Порошенко впевнений, що і однаковий обсяг відповідальності під час виконання обов’язків військової служби сьогодні також забезпечено законом.

Президент також нагадав, що  13 жовтня підписав Указ, згідно з яким начальник Військово-медичного управління СБУ Людмила Шугалей стала першою в Україні жінкою-генералом.

Петро Порошенко на церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею ім. Богуна / Фото: Палінчак Михайло та Лазаренко Микола

Президент  зауважив, що у 2014 році Верховна Рада підтримала його ініціативу і прийняла рішення про одну із найголовніших змін в українському календарі. 

Читайте також: Порошенко привітав українців зі святом Покрови Пресвятої Богородиці

«Тоді ми з вами запровадили День захисника України. Минулого тижня одна із провідних соціологічних компаній опублікувала результати опитування громадської думки щодо ставлення громадян до нового свята. 64% підтримують його впровадження. На перший погляд, не так багато, принаймні, ми би бажали, щоб ця цифра була більша. Але прошу не забувати, що ця дата в нашому офіційному календарі тільки чотири роки”, - сказав Порошенко

Глава держави додав, що  насправді цифру у 64% слід вважати високим показником довіри суспільства до Збройних Сил. Він висловив сподівання  що з кожним роком ця цифра зростатиме.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-