На честь Героя Небесної Сотні Максима Шимка оголошено конкурс проектів

На честь Героя Небесної Сотні Максима Шимка оголошено конкурс проектів

Укрінформ
ГО "Всеукраїнське об'єднання "Коло.Медіа", ГО "Родина Героїв Небесної Сотні", волонтерський агітпотяг "Труханівська Січ" 21 жовтня 2018 року розпочнуть приймати заявки на конкурс на здобуття відзнаки імені Героя Небесної Сотні Максима Шимка.

Про це голова громадської організації "Родина Героїв Небесної Сотні" Володимир Бондарчук сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це спільна ініціатива ГО "Коло.Медіа", "Труханівська Січ" та "Родина Героїв Небесної Сотні". Ідея цього проекту полягає у створенні історичного музею просто неба на території Труханового острова і створення щорічного конкурсу проектів у двох номінаціях: короткострокові проекти (від 3 днів до 2 тижнів) і постійні проекти", – сказав він.

За словами Бондарчука, прийняття заявок розпочнеться 21 жовтня 2018 року, у день народження Максима Шимка. Саме у цей день організатори викладуть на своїх інтернет-ресурсах усю додаткову інформацію щодо умов конкурсу.

Переможці отримають можливість реалізувати свої проекти на території Труханового острова.

Євген Нищук
Євген Нищук

Як наголосив міністр культури України Євген Нищук, дуже важливо вшановувати пам’ять тих людей, які поклали своє життя за нашу свободу. "Про Максима Шимка, про інших Героїв Небесної сотні, про тисячі тих, хто загинув зараз на Сході країни в російсько-українській війні, треба пам'ятати", - сказав міністр.

Читайте також: Пам’яті Небесної Сотні: активісти оголосили конкурс на мистецький проект

Мати Максима Шимка, член ради громадської організації "Родина Героїв Небесної Сотні" Зоя Кузьменко нагадала про те, що він був учасником клубу історичної реконструкції та дуже вболівав за розвиток руху в Україні, адже це дає можливість патріотичного виховання. Локацію на Трухановому острові обрали саме тому, що Шимко мріяв про створення там такого місця, де б люди, які цікавлять цим методом відтворення історії, могли проводити там час.

Зоя Кузьменко
Зоя Кузьменко

Максим Шимко - учасник Євромайдану, Герой України. Він загинув 20 лютого 2014 року під час розстрілу майданівців снайперами на вулиці Інститутській. Куля снайпера влучила чоловіку в шию тоді, коли він намагався врятувати пораненого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-