Пам’яті Небесної Сотні: активісти оголосили конкурс на мистецький проект

Пам’яті Небесної Сотні: активісти оголосили конкурс на мистецький проект

Укрінформ
З 1 вересня розпочинається конкурс освітньо-культурних проектів на щойно започатковану відзнаку імені Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса.

Про це під час прес-конференції розповіла координатор ініціативи, член ГО "Родина Героїв Небесної Сотні", яка започаткувала відзнаку, Олена Котляр, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо, щоб пам'ять про Сашка Капіноса була живою, ми хочемо, щоб його мрії і дії продовжувались у справах інших людей. І саме тому ми віримо, що відзнака, яку ми започатковуємо, допоможе комусь втілити у життя якийсь чудовий проект, чудову ідею. Кожного року ми оголошуватимемо конкурс за різними напрямками, які відповідають діяльності Сашка. У 2018 році ми оголошуємо конкурс на кращий освітньо-культурний проект, метою якого є зацікавлення та залучення дітей і молоді до дослідження, вивчення і збереження культурної спадщини українського народу, живих традицій, звичаїв, обрядів, народних танців, традиційного народного співу, гри на інструментах, фольклору та народних ремесел", - зазначила вона.

Читайте також: У Києві відкрили пам’ятник воїнам-політехнікам, які віддали життя за Україну

До участі запрошують активістів, вчителів, студентів із сіл та містечок з населенням до 15 тисяч осіб. Заявку на участь в конкурсі можна подати як групову, так і індивідуально.

Призовий фонд складає 15 тисяч гривень на втілення проекту переможця.

"Він (Олександр Капінос - ред.) намагався не лише змінити світ навколо себе, а і всередині людей. Він закликав до нового життя, але з великою шаною до традицій минулого, саме тому ми з приємністю долучаємось до цього проекту і розуміємо, що якраз ця ініціатива родини Героїв Небесної Сотні - це шукати нові форми вшанування пам'яті своїх рідних, не робити лише забронзовілі пам'ятники, а продовжувати їхню справу", - додав директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

Прийом заявок триватиме до 30 вересня 2018 року, а урочисте нагородження відбудеться у місті Кременць, на малій батьківщині Капіноса. Ознайомитись з деталями конкурсу можна на сторінці у Facebook.

Відзнака імені Олександра Капіноса започатковується громадською організацією "Родина Героїв Небесної Сотні" в межах проекту "Відзнаки Героїв" з метою вшанування пам'яті Героя України, Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса – хлібороба, громадського діяча, організатора просвітницьких та патріотичних заходів, одного з найактивніших учасників Мовного майдану 2012 року та Революції Гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-