Голова ВККСУ вважає, що Громадську раду сформують до кінця жовтня

Голова ВККСУ вважає, що Громадську раду сформують до кінця жовтня

Укрінформ
Громадська рада міжнародних експертів (ГРМЕ), яка допомагатиме Вищій кваліфікаційній комісії суддів України (ВККСУ) у проведенні конкурсного добору суддів до Вищого антикорупційного суду, може бути сформована до кінця жовтня.

Про це розповів голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, повідомляє прес-служба відомства.

«Днями комісія вибере шістьох із 12 кандидатів, які входитимуть до складу ГРМЕ. Ця процедура буде максимально відкритою і максимально технічною. Щодо дати формування ради експертів, то законом вона не регламентована, але я думаю, що до кінця жовтня рада вже буде сформована», - зазначив Козьяков.

Як повідомлялося, 2 серпня 2018 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України оголосила два конкурси: на 39 посад суддів Вищого антикорупційного суду та на 78 посад суддів Верховного суду. Подання документів на участь в обох конкурсах тривало з 8 серпня 2018 року до 14 вересня 2018 включно.

Читайте також: Розпочалися іспити на суддівські посади для понад 800 кандидатів

Наприкінці вересня у ВККСУ повідомили, що отримали від п'яти міжнародних організацій список з 12 кандидатів до Громадської ради міжнародних експертів, яка сприятиме у проведенні конкурсного добору суддів до Вищого антикорупційного суду. З цих 12 кандидатів ВККСУ має обрати 6.

Громадська рада міжнародних експертів - допоміжний орган Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, який бере участь в оцінці доброчесності кандидатів до Антикорупційного суду та ініціює припинення участі в конкурсі недоброчесних кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-