Розпочалися іспити на суддівські посади для понад 800 кандидатів

Розпочалися іспити на суддівські посади для понад 800 кандидатів

Укрінформ
Перша група кандидатів на посади суддів 2017 року, а також правників, які брали участь у попередніх доборах 2012 та 2013 років, складуть 29-31 жовтня кваліфікаційний іспит.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України 8 жовтня, інформує прес-служба ВККСУ.

“В першу чергу екзамен складатимуть 844 правники, які мають досвід помічників суддів або брали участь у попередніх доборах і вже пройшли відповідну підготовку в Національній школі суддів. До цієї групи до складення іспиту можуть бути допущені ще 34 кандидати у разі ухвалення стосовно них рішення про відповідність вимогам до кандидата на посаду судді”, - йдеться в повідомленні прес-служби.

У ВККСУ інформують, що добір суддів до місцевих судів має на меті зменшити навантаження на суддів, що працюють у місцевих судах та оновити кадровий склад судів.

“У штаті судів країни перебуває близько 8 тисяч суддів, проте фактична їх чисельність близько 5600 і ця кількість постійно зменшується з різних причин. Натомість ВККС працює над наповненням судів новими людьми та оновленням завдяки добору та конкурсним процедурам судів у містах і селищах”, - повідомив заступник Голови ВККСУ Станіслав Щотка.

Як зазначається, іспит для понад 800 кандидатів складається із анонімного письмового тестування на знання права (120 хвилин), яке перевіряє комп'ютер, а також практичне завдання (300 хвилин) з написання проекту судового рішення.

Читайте також: ВККСУ до кінця тижня оголосить конкурс в апеляційну палату ІР-суду

Майбутні судді складатимуть його згідно з обраної спеціалізації, а за бажанням - декількох спеціалізацій, зокрема: 29 жовтня всі кандидати в судді складатимуть анонімне письмове тестування, а кандидати в загальні суди складуть і практичне завдання за спеціалізацією; 30 жовтня практичне завдання складатимуть кандидати, які обрали адміністративну спеціалізацію, 31 жовтня — господарську.

ВККСУ зазначає, що учасники іспиту до 18 жовтня 2018 року (включно) повинні надіслати до Комісії заяви про допуск до виконання практичного завдання за відповідними спеціалізаціями.

У ВККСУ нагадують, що 8 жовтня 2018 року Комісією ухвалено рішення про внесення змін до Положення про складення кваліфікаційного іспиту та методику оцінювання кандидатів на посаду судді, затвердженого рішенням Комісії від 3 жовтня 2018 року.

За тестування максимум можна буде набрати 90 балів, за практичне завдання за спеціалізацією - 120 балів. Всього - 210 балів.

Таким чином, особа вважатиметься такою, що успішно склала іспит, у разі набрання не менше 75 % максимально можливого бала за складання іспиту. При цьому, кандидат набравши менше 75% максимально можливого бала за складання першого етапу іспиту (тестування) вважатиметься таким, що не склав іспиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-